Finaalis tuli osalejatel võimalikult kõrgele lennutada enda valmistatud rakett. „Võit on mulle tohutult oluline - tõestasin sellega iseendale, et kui keskendun ühele asjale ning teen oma unistuse nimel iga päev tööd, siis ühel päeval saabki sellest reaalsus,“ rõõmustab Andri Türkson (18). „Olen sellest võidust nii kaua unistanud ja see on viimastel kuudel olnud ainus asi, millest ma mõtlen.“

„Rakett69“ saate võitja pälvib Eesti Teadusagentuuri poolt 15 000 euro suuruse teadusstipendiumi. „Saan nüüd täide viia unistuse, mis mul on juba lapsest saati olnud,“ avaldab noormees. „Plaanin ehitada lõpuni päris oma töötoa, kus on olemas kõikvõimalikud tööriistad, vahendid ja masinad. Nii saan teha täpsemaid detaile või näiteks töödelda metalli, mis avab minu jaoks terve uue maailma inseneeriavaldkonda.“

Lisaks peaauhinnale sai Türkson ka Eesti Elektroonikatööstuse Liidu eriauhinna, mille andis üle Incap Estonia elektroonikatootmistehase juht Margus Jakobson. Auhinnaga kaasneb 2000-eurone rahaline preemia ning võimalus minna Incapi praktikale.

LHV välja pandud võitjat enim mõjutanud õpetaja preemia 5000 eurot anti panga juhi Madis Toomsalu poolt üle Miina Härma Gümnaasiumi füüsika- ja keemiaõpetaja Riina Murulaiule. „Riinal on justkui supervõime kõiki maailma teemasid seletada sellise õhinaga, nagu oleks ta need ise avastanud. Tihti ei jää nii endalgi muud üle, kui olla sellest maailmast vaimustuses,“ sõnab Türkson oma õpetaja kohta.

Teisele kohale tulnud Rudolf Kivi enim mõjutanud Uulu Põhikooli õpetaja Pärt Kukke premeeriti Samsungi poolt koolitundide läbiviimiseks kasuliku interaktiivse ekraaniga.

Tüdrukute tehnoloogialiikumise HK Unicorn Squadi asutaja Taavi Kotka andis üle rahalised preemiad parimale tüdrukule ning silmapaistvaimale raketlasele. Esimese tiitli ning 6000 eurot sai roheliste tiimis kaasa löönud Violeta Jürgens ning teise tiitli ning samuti 6000 eurot võistlusel 2. koha saavutanud Rudolf Kivi.

Võistluse esikolmikut - lisaks Türksonile ja Kivile ka Jaagup Jagomäge - ootavad soovi korral kohad Tallinna Ülikooli, Tartu Ülikooli, Tallinna Tehnikaülikooli ja Eesti Maaülikooli vabalt valitud erialadel.

„Rakett69“ 14. hooaja ja ka kõikide eelnevate hooaegade episoode saab järele vaadata Jupiter.err.ee portaalis.

Raketlastega saab kohtuda ning ka ise põnevaid ülesandeid lahendada 5. mail Rakett69 Teadusstuudiod keskuses toimuval Rakett69 fännipäeval.